Disney gaat series voor Snapchat maken

Snapchat Discover

De televisieteak van Disney gaat een serie maken voor Snapchat. Dat heeft The Walt Disney Company gisteren bekendgemaakt, schrijft Reuters. De eerste miniserie die het bedrijf gaat maken is een terugblik op het tv-programma The Bachelor. De serie is te zien in de Discover-pagina van Snapchat.

De eerste aflevering is op 3 januari in de app te vinden. Een dag eerder begint het nieuwste seizoen van The Bachelor van het Amerikaanse televisienetwerk ABC. De video’s duren naar verwachting 3 tot 5 minuten. De naam van de serie is Watch Party: The Bachelor. Reuters schrijft verder dat er waarschijnlijk meer series van Disney op het platform komen. Exacte titels of details zijn echter niet bekendgemaakt.

Disney krijgt volgens Reuters ook de volledige controle over de advertenties die rond de series worden vertoond. Normaal gesproken deelt Snapchat mee in advertentie-inkomsten van mediadeals. Hoeveel geld er met deze deal gemoeid is, hebben de bedrijven niet naar buiten gebracht.

Snapchat werkten eerder dit jaar samen met het entertainmentbedrijf tijdens de uitreiking van de Oscars. Het ging daarbij niet om video’s in de Discover-pagina’s, maar om Live Stories. Daarbij cureert een redactie video’s die tijdens een specifiek evenement met Snapchat gemaakt worden.