Elon Musk deelt goed nieuws met Tesla-kopers: Beeldverwerking nieuwe auto’s werkt nu goed

Tesla Vision Model S

Sommige mensen hebben er een sport van gemaakt om Twitter te gebruiken als communicatiekanaal voor belangrijke mededelingen. Elon Musk is daar het schoolvoorbeeld van. En hij tweette vandaag iets waar mensen die recent een Tesla kochten waarschijnlijk erg blij van worden. Voor hen is het gebruik van AutoPilot namelijk een stap dichterbij.

Wat is er precies aan de hand? Sinds oktober zit in elke Tesla Model S en Model X alle hardware om de auto volledig autonoom te laten rijden. Het duurt echter nog wel even voordat de benodigde software er is. Sterker nog: op dit moment is de aanwezigheid van deze hardware zelfs slecht nieuws. De huidige AutoPilot werkt er namelijk niet mee, dus als je sinds 20 oktober een Tesla hebt gekocht, kun je geen gebruik maken van AutoPilot.

Tesla Vision

De oplossing komt uiteindelijk in de vorm van wat Tesla noemt Enhanced Autopilot. Dit is de al bestaande Autopilot uitgebreid met extra mogelijkheden. Zo kan de auto zelfstandig een afrit oprijden en het automatisch sturen werkt ook op moeilijkere wegen met bijvoorbeeld smallere rijbanen.

Aan Enhanced Autopilot wordt nog druk aan gewerkt, maar een belangrijke mijlpaal is bereikt: de verwerking van het beeld van de camera’s en sensoren door algoritmes -genaamd Tesla Vision- werkt naar behoren.

De volgende stap is nu testen van Tesla Vision en daarna moet Enhanced Autopilot snel beschikbaar komen voor Tesla-bezitters. De release stond gepland voor december 2016, maar met nog 9 dagen (en een aantal feestdagen) op de kalender, zal het waarschijnlijk begin 2017 worden.