2017 wordt het jaar van de curved monitor als het aan Samsung ligt

Samsung curved monitor

Sinds fabrikanten het gelukt is om gebogen LCD-schermen te produceren, maken ze daar gebruik van. Zeker Samsung is de koning van het geboden scherm. Als eerste fabrikant stopte het zo’n display in zijn Edge-smartphones. En inmiddels zie je bij de Mediamarkt een aantal curved tv’s staan.

De vraag is wel: heeft het meerwaarde? In het geval van een smartphone of televisie wordt die vraag regelmatig opgeworpen. Bij monitoren is die duidelijker. Doordat je relatief dicht op een monitor zit. kan het je ervaring tijdens het bekijken van video’s of bij het gamen verbeteren. Je wordt immers nog meer ondergedompeld in het beeld.

Waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat Samsung komend jaar vol inzet op curved monitoren. Op de CES in Las Vegas volgende week toont het bedrijf een complete line-up.

Multimedia en gaming

Als eerste is er de CH711 Quantum Dot curved monitor. Da’s een flinke mond vol voor een monitor met een haarscherp en kleurrijk beeld, bedoeld voor multimedia-gebruik. Dankzij een kijkhoek van 178-graden ziet het beeld er altijd goed uit. Hij zal vanaf maart te koop zijn in een 27 inch en een 31,5 inch-versie. Geen kleine schermpjes dus.

Samsung CH711

Daarnaast gebruikt Samsung de CES om zijn curved monitoren voor gamers wereldwijd in de markt te zetten. We zagen de CFG70 en CF791 al op de IFA in Berlijn in september. In december ging de verkoop van start in de VS. Vanaf maart zijn ze ook in Nederland te koop.

Koop je liever een ouderwetse plaat monitor? In Las Vegas introducteert Samsung volgende week de 28 inch UH750, speciaal bedoeld voor gamers. Voor mensen die houden van een monitor met een strak design is er de S850 die uitkomt in 23,8 inch en 27 inch.

Voor geen van de monitoren heeft Samsung de prijzen al bekend gemaakt.