Trump: ‘Verstuur belangrijke berichten per post in plaats van mail’

trump

Donald Trump zegt dat traditionele post de enige veilige manier is om berichten te versturen. De aankomend president van de Verenigde Staten zei dat afgelopen zaterdag tegen een groep verslaggevers, schrijft The Hill. Hij raadt dan ook aan belangrijke berichten per koerier te laten bezorgen.

“Als je iets heel belangrijks wil bespreken, schrijf het op en bezorg het per koerier, op de ouderwetse manier”, zei Trump. “Het maakt me niets uit wat ze zeggen, geen enkele computer is veilig.” De aankomend president reageert daarmee op de kwetsbaarheid van digitale systemen voor hacks. In de race om het presidentschap kwamen zo gevoelige e-mails van het campagneteam van Trumps rivaal Hillary Clinton naar boven.

Rusland

Trump deed zijn uitspraak naar aanleiding van beschuldiging aan het adres van Rusland. President Obama stuurde vorige week 35 Russische diplomaten het land uit en zei daarbij stellig dat Rusland achter de diefstal en publicatie van gegevens van de Democratische Partij zit. Hij wordt daarin gesteund door de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Trump is terughoudender. Volgens The Washington Post zei de aankomend president dat de inlichtingendiensten er vaker naast hebben gezeten. Hij maakte daarbij ook een referentie naar de inval in Irak. De Verenigde Staten vielen het land in 2003 binnen op verdenking van het bezit van massavernietigingswapens. Dat bleek achteraf niet zo te zijn.