Handige tool voor brainstormsessies: Quilla is een digitaal whiteboard gemaakt van e-ink

Er zijn duizenden methoden om effectieve brainstormsessie te houden, maar vaak komen daar onhandige post-it’s aan te pas die nooit blijven plakken op je presentatie bord. Quirk Logic en E-Ink hebben een display bedacht dat gemakkelijk te gebruiken is bij brainstormsessies.

Het is eigenlijk een digitaal whiteboard waar je op kunt schrijven en kan gebruiken als display voor graphics of plattegronden, genaamd Quilla. Het 42-inch scherm is minder dan twee millimeter dik en weegt ongeveer 10 kilo, waardoor hij makkelijk aan de muur kan worden gehangen of op tafel kan worden gezet.

Bovendien werkt de Quilla volledig op een accu, dus hij is echt draadloos. Daarnaast kun je je smartphone koppelen aan de Quilla zodat je direct kunt inloggen op de display en je notities eventueel kunt overzetten.

Het lijkt wel een beetje op de Microsoft Surface Hub of de smart boards die op veel scholen hangen. Je kunt er alleen geen video’s op afspelen, maar wel graphics tonen, schetsen of notities op bewaren en meerdere Quillas aan elkaar verbinden zodat je een megadisplay krijgt.

Bashir Samanani, de co-founder van QuirkLogic:

Brainstorm tools moeten simpel en effectief zijn. Gebruikers van Quilla lopen naar het bord, pakken de bijbehorende pen en kunnen gemakkelijk ideeën, acties en plannen opschrijven zonder de andere tekst of graphics weg te vegen.

Quilla wordt tijdens de CES 2017 in Las Vegas getoond en zal halverwege 2017 op de markt komen.