‘Gegevens 1,5 miljoen accounts eSport-community ESEA buitgemaakt bij hack’

hack Yahoo datalek

De gegevens van 1,5 miljoen leden van E-Sports Entertainment Association (ESEA), een eSports-community, zijn buitgemaakt bij een hack. Dat meldt CSO op basis van informatie van LeakedSource. Het gaat om onder meer voor- en achternamen, woonplaatsen, postcodes, geboortedata en telefoonnummers.

Ook bevat de database volgens CSO de gebruikersnamen, e-mailadressen, de dag waarop de gebruiker zich registreerde en voor het laatst inlogde. Gebruikers kunnen hun gegevens ook koppelen aan een Steam ID, Xbox ID en PSN ID, die ook in de database voorkomen.

In totaal kunnen gebruikers meer dan 90 velden invullen om hun accounts persoonlijk te maken. Onbeveiligde wachtwoorden zijn volgens de website niet buitgemaakt. Bekende games die op het platform gespeeld worden zijn Team Fortress en Counter-Strike. Turtle Entertainment, het bedrijf dat ESEA beheert, heeft de hack nog niet bevestigd.

Afpersing

Een woordvoerder van LeakedSource zegt tegen CSO dat de data onderdeel waren van een afperspoging. De hacker zou 50.000 dollar eisen om de hack stil te houden en ESEA te helpen om het gebruikte lek te dichten.

ESEA zou op 27 december te weten zijn gekomen dat er gegevens van gebruikers waren buitgemaakt. De eSports-community heeft de wachtwoorden en beveiligingsvragen van gebruikers gereset. Ook andere methoden voor meerstapsverificatie zijn gereset.