Dit was het belangrijkste technieuws van woensdag 11 januari 2017

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Rushtalk 44 cover

Heb je onze podcast Rush Talk over en met Alexa al gehoord?

Amazon Alexa was de trend op CES vorige week. Dus nodigden we deze week Alexa en haar eigenaar Frank Meeuwsen uit voor onze podcast Rush Talk.
Lees verder op Numrush

Google stopt met ontwikkeling internetdrone

Project Titan van Google stopt. Binnen dat project werd gewerkt aan drones op zonne-energie die zouden kunnen zorgen voor internet op moeilijk bereikbare plekken.
Lees verder op Business Insider

Instagram gaat advertenties tonen in Stories

Echt een verrassing is het niet: tussen Instagram Stories komen nu ook advertenties te staan. Tot nu was dit doel van Instagram nog helemaal advertentievrij.
Lees verder op Recode
Project Ara

Nederlander bracht Google tot vroegtijdige aankondiging modulaire smartphone

De Nederlander Dave Hakkens bracht Motorola er toe om het concept van een modulaire telefoon een jaar eerder aan te kondigen dan eindelijk de bedoeling was.
Lees verder op Tweakers

Belangrijke softwareman Apple aan de slag als Autopilot-baas bij Tesla

Chris Lattner is onder meer de man achter Apple's programmeertaal Swift. Hij geeft bij Tesla nu leiding aan de ontwikkeling van Autopilot.
Lees verder op Numrush

Sena verliest rechtszaak over embedden streams van radioportal Nederland.FM

Radioportal Nederland.FM heeft een rechtszaak gewonnen van de SENA, de club die opkomt voor de rechten van artiesten. Die wilde geld voor het embedden van streams.
Lees verder op NU.nl
datalekken

Nieuwe ransomware past losgeldeis aan aan type gebruiker

De volgende stap in ransomware die computers gijzelt: Spora kan beoordelen of slachtoffers zakelijke of privé gebruikers zijn, en past het gevraagde losgeld op aan.
Lees verder op Bleeping Computer