Moederbedrijf Google is gestopt met ontwikkeling internetdrone

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is gestopt met zijn internetdrone Project Titan. Dat meldt 9to5Google. Aan het project werkten volgens de site vijftig medewerkers mee. Zij zouden ergens anders binnen Alphabet aan het werk kunnen gaan. Of mensen ook hun baan zijn kwijtgeraakt, is niet bekend.

Met Project Titan wilde Google een op zonne-energie vliegende drone maken. Die zouden internet verspreiden en tegelijkertijd beelden van de aarde kunnen maken. Het project viel sinds een jaar onder het bedrijf X, de divisie van Alphabet voor ambitieuze en experimentele projecten. Een woordvoerder van Alphabet zegt tegen 9to5Google dat het project al kort daarna werd stopgezet.

De reden zou zijn dat de internetballon van het bedrijf, Project Loon, een meer belovende manier zou zijn om het doel van het bedrijf te bereiken. Een deel van de betrokken medewerkers zou dan ook zijn vertrokken naar Project Loon. Een ander deel is volgens de woordvoerder vertrokken naar Project Wing. Dat richt zich ook op drones, maar in dit geval moeten die pakketjes gaan bezorgen.

Titan Aerospace

Project Titan was het resultaat van een overname van Google in april 2014. Het bedrijf kocht toen het dronebedrijf Titan Aerospace. Eerder zou Facebook ook al interesse hebben om het bedrijf over te nemen.

Facebook blijft vooralsnog aan het eigen internetdrone werken, ook al crashte een drone van het bedrijf deze zomer nog tijdens een testvlucht.