Hyperloop Transportation Technologies wil hyperloop bouwen tussen Slowakije en Tsjechië

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) ligt misschien een stap achter op zijn concurrent Hyperloop One, maar het bedrijf maakt wel gewoon zijn eigen plannen om wereldwijd te gaan met het toekomstig transportsysteem. Te beginnen met een overeenkomst voor de eerste Europese Hyperloop van Slowakije naar Tsjechië.

HTT heeft een akkoord getekend met de stad Brno, Tsjechië om een hyperloop te bouwen. Brno is een van de grootste steden in Tsjechië en is een doorgang voor veel mensen in de regio. Door de eerdere overeenkomst met Bratislava kan het bedrijf nu gaan bekijken of het zin heeft om verbinding te bouwen tussen Brno in Tsjechië (128 km) en Bratislava in Slowakije en ook één tussen Brno en Praag, de hoofdstad van Tsjechië (225 km).

Abu Dhabi

Volgens HTT hebben zij ook een overeenkomst met Abu Dhabi en heeft het bedrijf een vooronderzoek gedaan in Melbourne, Australië. Beiden transportbedrijven, zowel Hyperloop One als HTT, hebben het afgelopen jaar contact opgenomen met overheden van over de hele wereld om zo geld op te halen en relaties op te bouwen voor eventuele systemen in overige landen.

Dirk Ahlborn, CEO van HTT, vertelt in een statement dat er nu druk wordt gezocht naar samenwerkingsverbanden met verschillende overheden.

Nu dat we alle technische problemen hebben opgelost, is het cruciaal om samenwerkingen aan te gaan met regeringen over de wereld. Er zijn nieuwe reglementen en kaders nodig voordat we überhaupt kunnen beginnen met het bouwen van de Hyperloop o.a. in Slowakije, de Emiraten en hopelijk nog meer die aansluiten in de toekomst.

In Tsjechië zal het enige tijd duren voordat het systeem daadwerkelijk gebouwd kan worden, maar theoretisch gezien zou de hyperloop heel veel opleveren voor het openbaar van Brno; die stad heeft één van de oudste treinstations in Tsjechië, waar dagelijks meer dan 50.000 passagiers komen.