Dit was het belangrijkste technieuws van vrijdag 20 januari 2017

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Politie mailt vertrouwelijke rapporten naar hacker via verlopen domeinen

De politie heeft domeinnamen van korpsen laten verlopen. Een ethische hacker claimde ze en kreeg vertrouwelijke mail die per ongeluk naar een oud adres was verstuurd.
Lees verder op Numrush
Tweestapsverificatie WhatsApp inschakelen

Beveiligingsexperts schrijven open brief aan The Guardian om WhatsApp-berichtgeving

Een week geleden berichtte The Guardian over een backdoor in WhatsApp, die helemaal geen backdoor is. Beveiligingsexperts hebben daarom een open brief geschreven.
Lees verder op Technosociology
Uber

Uber schikt voor 20 miljoen dollar met Amerikaanse handelscommissie

Uber zou chauffeurs veel minder betalen dan het zegt te doen, stelt de FTC. Uber ontkent de beschuldigingen, maar heeft de zaak wel geschikt.
Lees verder
Nintendo Switch

Je kunt bij de lancering geen Netflix kijken op de Nintendo Switch

Bij de lancering van de Nintendo Switch in maart ondersteunt de console nog geen streamingdiensten. Netflix kijken via de Switch zit er dus niet in.
Lees verder op Engadget
PlayStation VR

PlayStation VR ondersteunt nu 360-gradenvideo’s YouTube

Eigenlijk had dit natuurlijk bij de lancering al moeten werken, maar toch: PlayStation VR ondersteunt nu het kijken van 360-gradenvideo's op YouTube.
Lees verder op Engadget
Meitu

Razend populaire foto-app Meitu blijkt heel veel gebruikersdata naar China te sturen

De fotofilter-app Meitu ging vrij snel viral, maar je kunt hem maar beter niet gebruiken. Hij verzamelt zoveel mogelijk gegeven en stuurt die naar China.
Lees verder op Ars Technica
Snapchat

Snapchat komt beloftes over beschermen privacy gebruikers niet naar

Snapchat gaat data over het 'offline' gedrag van gebruikers inkopen en koppelen aan profiel. De reden? Adverteerders willen het en Snap gaat naar de beurs.
Lees verder op Numrush
Sonos

Sonos wil samenwerken met alle spraakassistenten en relevante diensten

Sonos werkt al samen met heel veel muziekdiensten, maar wil ook koppelingen met alle spraakassistenten van techbedrijven. Na Alexa moet Google Assistent volgen.
Lees verder op The Verge

Apple Pay in Nederland gebruiken kan via deze omweg

Er is nog steeds geen duidelijkheid over een eventuele lancering van Apple Pay in Nederland. Via een omweg kun je de betaaldienst echter al wel gebruiken.
Lees verder op iCulture