Dit was het belangrijkste technieuws van woensdag 25 januari 2017

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Funda huis

Funda ontwerpt huis op basis van alle data die het over ons heeft verzameld

Het is natuurlijk een marketingproject, maar wel een heel vet marketingproject: Funda heeft een huis laten ontwerpen op basis van big data.
Lees verder op Numrush

HP roept meer dan 100.000 laptopaccu’s terug

HP heeft last van plofaccu's. In juni vorig jaar riep de fabrikant daarom al 41.000 laptopaccu's terug. Nu zijn het er weer zo'n 100.000, verkocht tussen 2013 en 2016.
Lees verder op The Verge

Na Instagram kopieert nu ook Facebook de Stories-functie

Facebook breidt zijn app binnenkort uit met Stories. Het idee is precies hetzelfde als bij Snapchat en Instagram. Weinig origineel dus, maar het scoort waarschijnlijk wel.
Lees verder op TechCrunch

Google verwijderde 1,7 miljard advertenties in 2016

In de strijd tegen oplichting en clickbait heeft Google vorig jaar maar liefst 1,7 miljard advertenties uit zijn advertentienetwerk.
Lees verder op 9to5Google
Fox IT

Overheid wil zeggenschap over Fox-IT na overname door Brits bedrijf

De overheid en de inlichtingendiensten maken zich zorgen over Fox-IT na de overname door het Britse NCC. Ze willen daarom meer controle over de bedrijfsvoering.
Lees verder op Numrush
Facebook

Facebook stopt personaliseren Trending Topics

Facebook voert nieuwe wijzigingen in de lijst Trending Topics door om nepnieuws aan te pakken. Ook wordt de lijst niet meer gepersonaliseerd.
Lees verder op Recode
datalekken

Google laat per ongeluk app met ransomware toe in Play Store

Onderzoekers hebben in de Google Play Store een applicatie aangetroffen die ransomware bevatte. Dat terwijl Google apps controleert op aanwezigheid van ransomware.
Lees verder op NU.nl
Rush Talk

Make Rush Talk Great Again!

Deze week gaat het in onze podcast Rush Talk over (social) media. En over Trump. Hij is wat langer dan gebruikelijk, maar juist daarom het luisteren waard!
Lees verder op Numrush