Republikeinse actiegroep gebruikt Snapchat-filter voor hervorming van Obamacare

Snapchat

Een Republikeinse actiegroep gebruikt een geofilter van Snapchat om een nieuw gezondheidssysteem, dat Obamacare moet vervangen, te promoten. Dat meldt BuzzFeed. Met het filter wil de groep, American Action Network, meer steun genereren voor de zorgplannen van president Donald Trump.

Het American Action Network wordt gezien als aanhanger van Paul Ryan, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, schrijft BuzzFeed. Volgens de website heeft de groep in 2017 al meer dan 4 miljoen dollar besteed aan advertenties om de Republikeinse plannen om Obamacare af te schaffen te promoten.

Snapchat-gebruikers konden het geofilter alleen toepassen rondom Philadelphia, Pennsylvania. Met het filter wordt ‘A Better Healthcare Plan.com’ gepromoot. Trump wil na het afschaffen van Obamacare zijn eigen hervormingen aan de gezondheidszorg doorvoeren.

Geofilters in politiek

In de strijd tussen presidentskandidaten werden in 2016 regelmatig geofilters gebruikt om de kandidaten te promoten. In september gebruikte Trump, toen nog in de race met rivaal Hillary Clinton, een landelijk filter omtrent een debat tussen hem en ‘Crooked Hillary’.

Eerder gebruikten onder meer de Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz en de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders ook al hun eigen geofilter.