Dit was het belangrijkste technieuws van vrijdag 27 januari 2017

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Voormalige Tesla-topman aangeklaagd voor stelen bedrijfsgeheimen

Tesla klaagt Sterling Anderson, die voorheen de ontwikkeling van Autopilot leidde, aan voor het stelen van bedrijfsgeheimen het en kapen van werknemers.
Lees verder op Numrush
hack Yahoo datalek

Verzamelsite voor gelekte logingegevens LeakedSource offline

Op LeakedSource kon je tegen betaling toegang krijgen tot 3,1 miljard gestolen en gelekte logingegevens. De site is offline en komt waarschijnlijk niet meer terug.
Lees verder op ArsTechnica
Philips Hue

Philips roept Hue-plafondlampen terug

Philips roept een aantal Hue-platfondlampen terug, omdat onderdelen los kunnen komen. Het gaat om de Hue Fair, Being en Still.
Lees verder op Tweakers
Partnership on AI

Apple voegt zich bij andere techreuzen in werkgroep kunstmatige intelligentie

Apple voegt zich bij onder meer Amazon, Google en Facebook in een werkgroep die onderzoek doet naar de gevolgen van kunstmatige intelligentie: Partnership on AI.
Lees verder op VentureBeat

Apple brengt Night Shift naar de Mac, maar alleen naar nieuwe modellen

In de nieuwste beta van macOS voegt Apple Night Shift toe, waarmee je scherm 's avonds een warmere kleur krijgt. Dat werkt alleen niet bij alle Macs.
Lees verder op iCulture

Schrappen privacybescherming niet-Amerikanen door Trump heeft geen gevolgen voor privacyregeling met EU

Er ontstonden gisteren zorgen over de toekomst van de privacy-afspraken tussen de EU en de VS, nadat Trump privacybescherming voor niet-Amerikanen afschafte.
Lees verder op The Register

Omzet Google en Microsoft groeit dankzij clouddiensten

De investeringen van Google en Microsoft in zakelijke clouddiensten werpen hun vruchten af: de omzet uit deze bedrijfstak is flink gestegen bij beide techbedrijven
Lees verder op Numrush