Nieuw: Koffie bestellen bij Starbucks met Amazon Alexa

Woon je in de VS en heb je voice assistent Amazon Echo in je woonkamer staan? Dan kun je nu op afstand koffie bestellen bij Starbucks via Alexa. De feature werd zojuist aangekondigd door de koffieketen.

Bezitters van Amazon Echo kunnen na deze update aan het apparaat vragen: “Alexa, order my Starbucks”. Wanneer je je MyStarbucks account hebt gekoppeld weet je virtuele PA welke koffie je daarmee bedoelt. Daarna wordt je koffie gemaakt en staat hij klaar bij jouw favoriete Starbucks-filiaal.

Niet alle Amerikanen kunnen overigens al gebruik maken van de nieuwe MyStarbucks functionaliteit in samenwerking met Amazon Alexa. Er wordt de komende tijd eerst een proef gedaan onder duizend gebruikers van de MyStarbucks iOS-app. Later dit jaar volgt ook een update voor Android-gebruikers en wordt de functionaliteit voor alle Starbucks-fans uitgerold.

Middels de app kunnen zij op dit moment overigens al hun favoriete koffierecepten aanmaken en bestellen. Dat dat binnenkort ook via Amazon Alexa kan zal voor veel koffieliefhebbers met een ochtendhumeur goed nieuws zijn.

Overigens is de samenwerking tussen Starbucks en Amazon niet opmerkelijk: De twee multinationals zijn beiden gevestigd in Seattle en staan er beiden om bekend digitale voorlopers te zijn. Starbucks maakte vorige week nog bekend dat hun business-strategie voor de komende jaren zich primair focust op nieuwe digitale ontwikkelingen zoals smart homes, cars en overige smart technology.