Dit was het belangrijkste technieuws van dinsdag 31 januari 2017

Technieuws dinsdag

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Verkiezingen hacks plasterk

Kiesraad wist al jaren van onveilige verkiezingssoftware

Maarten Egberts schreef zes jaar geleden een scriptie over kwetsbaarheiden in de verkiezingssoftware, maar de Kiesraad heeft hier niks mee gedaan.
Lees verder op Numrush
Super Mario Run downloaden

1 op de 20 spelers heeft Super Mario Run gekocht na downloaden

Van alle mensen die Super Mario Run op hun iPhone hebben gezet heeft 5 procent vervolgens 10 euro betaald om de game volledig te kunnen spelen.
Lees verder op The Verge

Onderzoekers laten zelfrijdende auto’s en auto’s met bestuurders samenwerken via wifi

Erg interessant onderzoek van Zwitserse onderzoekers: ze lieten auto's met en zonder bestuurder met elkaar samenwerken via wifi.
Lees verder op TechCrunch

Amazon en Microsoft naar rechter vanwege immigratieban Trump

Amazon, Microsoft en reissite Expedia spannen een proces aan tegen Trump's Muslim Ban. De bedrijven ondervinden directe problemen door de maatregel.
Lees verder op Numrush
Pokémon Sun

Nintendo maakt meer winst dankzij Pokémon-games

Nintendo heeft in het laatste kwartaal van 2016 meer winst gedraaid dan in 2015. Dat komt waarschijnlijk vooral dankzij de games Pokémon Sun en Moon.
Lees verder op Reuters

Razer neemt maker cloudsmartphone Nextbit over

De Nextbit Robin was een telefoon met onbeperkte opslag dankzij slimme clouddiensten. Razer neemt de maker hiervan over en haalt het toestel van de markt.
Lees verder op Ars Technica