Elektrische superauto van NanoFlowcell kan 1000 kilometer rijden zonder op te laden

NanoFlowcell Quant 48Volt

We hebben hybride auto’s, elektrische auto’s en auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Allemaal mooie voertuigen die het milieu veel goed doen, maar vaak zijn het nu niet echt auto’s waar je een spannend ritje in maakt. NanoFlowcell heeft echter een voertuig gemaakt waarin je dat wel kunt doen en die ook nog eens bijdraagt aan een schone lucht. Dit schrijft het bedrijf op haar website.

De superauto genaamd Quant 48Volt is een concept dat als brandstof positieve en negatieve elektrolyt vloeistoffen gebruikt. Om even uit te leggen wat dat precies is: elektrolyten zijn chemische verbindingen die opgesplitst worden in ionen. In die staat kunnen ze elektrische stroom geleiden. Simpel gezegd: deze auto is dus ook elektrisch, maar maakt gebruik van een andere techniek dan de meeste van zijn concurrenten.

Volgens NanoFlowcell kan de auto met 760PK in 2,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaan. Ter vergelijking: Tesla’s Model S P100D doet dit ongeveer net zo snel. De tijd van NanoFlowcell is dus behoorlijk indrukwekkend. Bovendien heeft de superauto een flinke topsnelheid. Het voertuig kan namelijk bijna 300 kilometer per uur rijden. Op een lading rijdt de auto ook nog eens bijna 1000 kilometer. Daar kun je dus ongeveer 2,5 keer van Limburg naar Groningen mee rijden, zonder op te laden.

Alleen nog een concept

Helaas gaat het nog om een concept, dus er wordt niet gesproken over prijzen of wanneer het voertuig op de markt zou komen. Bovendien weten we niet zeker of het al deze beloftes wel waar kan maken. Wel heeft NanoFlowcell gezegd dat het in 2018 auto’s gaat produceren, maar het is niet duidelijk om welke auto het dan precies gaat.