Deze wandelende robot moet in de toekomst pakketjes gaan bezorgen

Een wandelende robot moet in de toekomst pakketjes gaan bezorgen of mensen redden: Cassie. Deze tweebenige robot is een creatie van Agility Robotics, een spin-off van de Oregon State Univerity. Recode schrijft dat de robot is ontwikkeld met 1 miljoen dollar van DARPA, de innovatietak van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

De robot van Agility Robotics moet pakketjes gaan bezorgen, maar ook in staat zijn om mensen te redden. Het ontwerp met twee benen is daarbij van cruciaal belang. Met zijn benen kan Cassie, net zoals mensen, traplopen of over obstakels stappen. Een robot met bijvoorbeeld rupsbanden is stabieler en makkelijker te ontwikkelen, maar lang niet zo flexibel.

Damion Shelton, de CEO van Agility Robotics, zegt tegen Quartz dat het bedrijf van Cassie ‘de standaard voor autonomie met benen’ moet worden. Om dat te bereiken, wordt de robot op verschillende locaties verder ontwikkeld. Gaat Cassie de menselijke bezorger vervangen? Tegen Quartz zegt Shelton dat niet te geloven. Mensen worden een vertegenwoordiger van het bezorgbedrijf, ‘en robots doen het zware tilwerk’.