Microsoft Spectator View toont je wat HoloLens-gebruikers zien vanuit de derde persoon

Microsoft Spectator View

Heb je ooit al augmented-reality-bril op gehad? Tof, maar leg nu maar eens uit wat je precies zag verschijnen in de wereld om je heen. Niet zo eenvoudig, of wel? Microsoft wil dat gemakkelijker maken, door anderen te tonen wat jij ziet. En dat doen ze met Microsoft Spectator View, schrijft het bedrijf in een blogpost.

Om even duidelijk te zijn: nee, je krijgt niet exact hetzelfde te zien als degene die de HoloLens draagt. In de plaats daarvan zie je de mensen met hun bril op gewoon zitten, maar in het beeld is het virtuele beeld wat zij zien geplaatst. Eigenlijk is het dus een derde persoon die filmt wat hij ziet in augemented reality.

Niet helemaal duidelijk? Bekijk de video hieronder dan eens. Want zoals gezegd: uitleggen wat je nu precies ziet, is best lastig.

De Spectator View kan op diverse momenten handig blijken. Bijvoorbeeld als een ontwikkelaar een nieuwe dienst voor de HoloLens heeft ontwikkeld en het graag aan het publiek wilt tonen. Maar misschien ook wel als je een voorbeeld laat zien aan klanten of tijdens een andere presentatie.

Het leuke van dat je degene die de HoloLens draagt ook kunt zien, is dat je hun reacties meemaakt. Draagt je dochter of zoon het apparaat en ziet hij een eng monster, dan zie je zijn reactie daar dus ook op. Het wordt dus weer een geheel nieuwe ervaring.

Zelf aan de slag

Als ontwikkelaar kun je al aan de slag met Spectator View. Alle benodigde code is door Microsoft op GitHub gezet. Verder heb je een DSLR-camera met HDMI-output nodig, een PC waar de HoloLens verbinding mee kan maken via WiFi en de HoloLens zelf. Daarmee is het mogelijk om zelf te gaan livestreamen wat iemand met de HoloLens op ziet, maar je kunt ook foto’s en video’s maken.