Dit was het belangrijkste technieuws van woensdag 15 februari 2017

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Yahoo

Bronnen: Nieuwe deal tussen Yahoo en Verizon bijna rond

Na al het gedoe rond de hacks Yahoo, lijkt de overname van het internetbedrijf door provider Verizon toch door te gaan. Maar Verizon krijgt wel korting.
Lees verder op Numrush

HTC komt nog dit jaar met draadloze VR-bril

We wisten al dat HTC werkt aan een draadloze virtual-reality-bril, maar nu zegt het bedrijf dat het deze mobiele VR-bril nog dit jaar op de markt wil brengen.
Lees verder op CNET
Makerbot

MakerBot ontslaat 30 procent van zijn personeel

MakerBot, de bekende fabrikant van 3D-printers, ontslaat opnieuw een deel van zijn personeel. 30 procent van alle medewerkers raakt zijn baan kwijt.
Lees verder op TechCrunch
Pokémon Go

Pokémon Go voegt deze week 80 nieuwe Pokémon toe

Staat Pokémon Go nog ergens verstopt op je telefoon, maar speel je het nooit meer. Er is een goede reden om weer te gaan spelen: nieuwe Pokémon!
Lees verder op Polygon
Facebook

Facebook speelt video’s straks automatisch met geluid af

Video's beginnen automatisch met afspelen in je timeline op Facebook, maar gelukkig wel stil. Nog wel. Want Facebook gaat het geluid standaard aanzetten.
Lees verder op Numrush
Stemmen, elektronisch stemmen

Gemeenten mogen toch computers gebruiken voor stemmentelling

Nadat de software voor de stemmentelling lek bleek, werd besloten als met de hand te doen op 15 maart. Maar nu mogen onder voorwaarden toch computers worden gebruikt.
Lees verder op NU.nl
Magic Leap

Voormalig hoof emancipatie klaagt Magic Leap aan wegens seksisme

Het bedrijf Magic Leap dat een augmented-reality-bril ontwikkeld, is aangeklaagd door een voormalige topvrouw. Het bedrijf zou zich schuldig maken aan seksisme.
Lees verder op The Guardian
Rush Talk

Heb je onze podcast Rush Talk van deze week al gehoord?

Deze week blikken we in onze podcast Rush Talk terug op de 10.000 artikelen die we de afgelopen anderhalf jaar schreven en de ontwikkelingen die we zagen en zien.
Lees verder op Numrush