Android Pay steeds dichter bij Nederland: Nu ook in België beschikbaar

Google heeft aangekondigd dat Belgische gebruikers Android Pay kunnen gaan gebruiken. Het nieuws komt niet volledig als een verrassing, omdat de bank BNP Paribas het nieuws vorige week al in een tweet verklapte.

Met Android Pay kun je een creditcard op pinpas aan je telefoon koppelen, zodat je op een simpele manier met je smartphone betalingen uit kunt voeren. Dit kan online of contactloos in winkels als H&M, McDonalds en Media Markt. Om te betalen moet je de smartphone ‘wakker’ maken en tegen een betaalterminal houden – als die ook uitgerust is met de technologie voor contactloos betalen. Voor kleine bedragen is een bevestiging met je pincode niet nodig.

Dat het internetbedrijf de mobiele betaalmethode nu officieel ondersteunt is mooi nieuws, omdat Android Pay nog maar in een paar landen beschikbaar is. Tot nu toe werkt het systeem nog in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Australië. Wanneer de dienst ook naar Nederland komt is nog niet bekend, maar na België zou Nederland natuurlijk een logische uitbreiding zijn.

Ook Apple Pay breidt uit

In navolging van de aankondiging van Google is Apple naar het 14e land getrokken met zijn betaaldienst. Apple Pay – dat ook nog niet beschikbaar is in Nederland – is sinds vandaag beschikbaar in Ierland.

De dienst is te gebruiken voor wie een iPhone 6 of nieuwer heeft. Als je een iPhone 5 hebt in combinatie met een Apple Watch werkt contactloos betalen ook.