Land Rover bouwt auto met drone op het dak voor reddingsoperaties

Land Rover Rode Kruis Project Hero

Land Rover heeft een speciale uitvoering van de Land Rover Discovery gemaakt die het Oostenrijkse Rode Kruis moet gaan helpen om levens te redden. Project Hero wordt de aangepaste auto genoemd. En het meest opvallende onderdeel: een drone die kan helpen bij reddingsoperaties en die kan opstijgen vanaf, of landen op, een rijdende auto!

Nu is het idee van een drone op het dak van een auto niet nieuw. We zagen Rinspeed het al verwerken in een conceptauto en wetenschappers hebben het ook al getest, maar Jaguar maakt het nu dus in de praktijk toepasbaar! Om dat voor elkaar te krijgen wordt een landingssysteem voor de drone gebruikt dat via sensoren en magneten heel precies kan landen op het dak van een rijdende auto.

Het idee van de drone is dat het Rode Kruis met de camera’s op het onbemande vliegtuigje snel een beeld kan krijgen van een situaties, bijvoorbeeld na een instorting, lawine, overstroming of aardbeving. Het echte reddingswerk blijft natuurlijk in handen van de medewerkers van het Rode Kruis, maar ze kunnen wel sneller zien of, en waar, er hulp nodig is.

In juni wordt Project Hero in gebruik genomen. Gedurende een jaar wordt de Land Rover Discovery met drone getest. Is het een succes dan is de kans groot dat er meer plekken reddingsauto’s met drones rond gaan rijden.