‘iPhone 8 zal niet meteen na de aankondiging te koop zijn’

iPhone 8 wanneer te koop

De afgelopen jaren heeft Apple zijn productie en distributie van de iPhone zo weten de perfectioneren dat de iPhone dat hij vrij snel na de aankondiging te koop is. De iPhone 7 was bijvoorbeeld twee dagen na de presentatie al te bestellen en werd een week later bezorgd. Zelfs in Nederland. De kans is echter groot dat we bij de iPhone 8 op dat vlak teleurgesteld worden door Apple.

Volgens de Japanse site Macotakara zal de iPhone 8 pas ver na de aankondiging in september beschikbaar komen. De site is doorgaans redelijk betrouwbaar als het op Apple-geruchten aankomt. Het is ook een stuk minder concreet over hoe de iPhone 8 er nu precies uit gaat zien, als je het vergelijkt met wat allerlei analisten tot nu toe hebben geroepen. Volgens Macotakara test Apple verschillende varianten van de iPhone 8, met en zonder homeknop en zelfs met en zonder het veelbesproken OLED-scherm.

Eén van die vele prototypes komt inderdaad overeen met veel van de geruchten die we inmiddels hebben gehoord: een OLED-scherm van 5,8 inch, dubbele camera’s, draadloos opladen en een ‘function area’ in plaats van de homeknop. De kans is echter groot dat Apple uiteindelijk kiest voor een veiliger, minder revolutionair model.

iPhone Edition

Een ander interessant detail dat de Japanse site weet te melden is dat de iPhone 8 mogelijk de iPhone Edition gaat heten. De term Edition gebruikt Apple al voor de luxere modellen van de Apple Watch. Eerder van goud, bij de Apple Watch series 2 van wit keramiek.

Tot slot bevestigt ook Macotakara dat deze nieuwe iPhone op de markt zal worden gebracht naast de iPhone 7S en iPhone 7S plus. Deze toestellen zullen upgrades zijn van de bestaande iPhone 7-lijn en qua uiterlijk en functionaliteit niet heel revolutionair zijn. Voordeel is waarschijnlijk dat ze sneller geleverd worden en dat de iPhone 7S relatief betaalbaar wordt in vergelijk met de iPhone 8/iPhone Edition. Daar moet je waarschijnlijk meer dan 1000 euro voor neerleggen.

Het concept voor de iPhone 8 bovenaan dit artikel is gemaakt door deuxani en gedeeld op het MacRumors-forum