Deze robot kan je bijbaantje bij de McDonald’s overnemen

Flippy

Alle jongeren met een bijbaantje in een burgerrestaurant als de McDonald’s opgelet: deze robot gaat mogelijk je werk overnemen! Flippy is een robot die burgers zelfstandig kan omdraaien op het juiste moment. Handig voor de restaurants, maar niet zo fijn als je nog een bijbaan hebt.

Flippy is gemaakt door Miso Robotics, en vooral bedoeld als keukenassistent. Dankzij een aantal sensoren en camera’s kan het apparaat eten identificeren. Zo weet het dat burgers iets anders zijn dan kipburgers en dat ze ook langer of korter op de grill moeten blijven liggen. Alle tijden kent de robot natuurlijk, hij weet precies wat er wanneer klaar is.

Zodra de burger mooi bruin is en klaar voor het broodje, haalt de machine de burger van de bakplaat af en plaatst hem op een broodje.

Geen mens meer nodig

Maar Flippy kan nog meer. De robot kan ook frituren, groente snijden en borden op elkaar stapelen. Eigenlijk alles wat er in de keuken moet gebeuren dus. Combineer je het systeem ook nog eens met kassa’s waar je zelf afrekent of een app, dan heb je eigenlijk vrijwel geen mensen meer nodig in een restaurant. Dat kan duizenden mensen hun (bij)baan kosten.

De robot is echter nog niet te koop en er zijn nog geen geluiden over dat hij naar Nederland komt. Dus haal maar weer rustig adem. Voorlopig kun je nog gewoon bij de McDonald’s of de Burger King aan de slag.