Vanaf dit najaar te koop: Een slimme jas van Google en Levi’s

Commuter Trucker Jacket

Project Jacquard is eindelijk bijna klaar om verkocht te worden. In 2015 kondigde Google aan met Levi’s slimme kleding te gaan maken onder deze naam. Vorig jaar had dat een eerste resultaat: een jack met onder meer een touchpad in de linkermouw. En nu is het eindelijk bijna tijd om hem zelf aan te schaffen, want vanaf deze herfst is hij voor 350 dollar (ruim 325 euro) te koop.

Het jack heet de Commuter Trucker Jacket, schrijft The Verge. Het denim-jasje krijgt een manchetknoop, die je via bluetooth kunt koppelen aan je smartphone. Zo kun je navigeren, het volume van je muziek aanpassen of een telefoontje opnemen. Dit alles doe je door met je vingers over de stof van je jack heen te gaan. Zo pauzeer je een nummer bijvoorbeeld door twee keer op je pols te tikken.

Veilig smartphonegebruik op de fiets

De Commuter-kledinglijn van Levi’s, waar het jack onderdeel van is, richt zich met name op mensen die in de stad fietsen. Het idee van dit jack is dat je tijdens het fietsen nog steeds functies van je smartphone kunt gebruiken, maar dan op een veilige manier.¬†Natuurlijk is het nu de vraag of er later nog meer kleding als deze gaat komen. Dit hangt waarschijnlijk voor een groot deel af van het succes van het jack.

Of de Commuter Trucker Jacket ook naar Nederland gaat komen, is nog niet bekend.