Zien: Man hackt zijn Amazon Alexa zodat hij uit een schedel praat

Sommige mensen vinden het al eng genoeg dat Amazon met Alexa altijd met je meeluistert, maar Mike McGurrin besloot een stapje verder te gaan. Hij programmeerde de spraakassistent op zo’n manier dat het lijkt alsof er een schedel tegen je praat.

Zijn inspiratie voor de hack kwam van een video waarbij hetzelfde gebeurde met Big Mouth Billy Bass, een soort pratende speelgoedvis die vooral in de Verenigde Staten erg populair is. Iemand toonde in een video hoe die hack in werk ging, waardoor McGurrin besloot om dit toe te passen bij de schedel die hij toch al in bezit had.

Uiteindelijk draait het hele systeem op een Raspberry Pi. De schedel zelf kocht hij kant en klaar, maar dat maakt het resultaat niet meer creepy. De schedel, met ogen en mond, beweegt namelijk terwijl Alexa praat!

Inspireert het je om zelf aan de slag te gaan? McGurrin legt in een blogpost uit hoe hij de Alexa-schedel heeft gebouwd.