BinckBank neemt Nederlandse fintechstartup Pritle over

Pritle

BinckBank heeft de Nederlandse fintechstartup Pritle overgenomen. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. Pritle biedt particulieren de mogelijkheid om eenvoudig geld te beleggen. Het bedrijf bestaat sinds 2014 en beheert op dit moment ongeveer 60 miljoen euro van ongeveer 6500 klanten.

Voor de overname betaalt BinckBanck 12,5 miljoen euro, waarvan 7,5 miljoen euro in contanten en 5 miljoen in aandelen van de bank. Alle 28 medewerkers van het bedrijf gaan aan de slag voor de bank.

Toen Elger anderhalf jaar geleden met Pritle sprak zei het bedrijf geen plannen te hebben om zich na een paar jaar over te laten nemen. “Wij hebben met elkaar afgesproken dat we het belangrijk vinden om te gaan voor een langetermijnsucces waarbij wij verandering in de sector teweeg brengen (…) Dus wij gaan een beursnotering aanvragen in plaats van dat we ons gaan laten overnemen”, zei oprichter Thomas Bunnik toen. Daar komt hij nu dus op terug.

Klanten van Pritle kunnen hun vermogen digitaal automatisch beleggen en laten beheren door de startup. Particulieren kunnen een doel stellen, bijvoorbeeld een aanvulling op het pensioen, en het daarbij gewenst bedrag aangeven. Via een tijdlijn kunnen ze hun belegging in de gaten houden. Naarmate het doel dichterbij komt, wordt het beleggingsrisico automatisch verlaagd.

Naast Nederland is Pritle ook actief in België, Zwitserland en Oostenrijk.