eSports on tour: Esports Arena ontwikkelt gamingstadion in een truck

Het bedrijf Esports Arena, dat fysieke locaties voor fans van eSports bouwt, komt met een mobiele arena. De Esports Arena Drive moet eSport-evenementen makkelijker naar verschillende locaties in Noord-Amerika brengen. Tot nu toe heeft het bedrijf alleen een locatie in Californië.

De betreffende truck is zo’n 16 meter lang en kan volgens het bedrijf “met een druk op de knop” omgetoverd worden tot een podium en uitzendstudio. De Drive wordt aangevuld met bureaus voor analisten en commentatoren, beeldschermen en een lounge.

De eerste evenementen moeten de komende zomer in de mobiele arena plaatsvinden. Waar de Esports Arena Drive gaat staan en welke games er gespeeld worden, maakt het bedrijf later bekend.

Europa

In Europa kwam het bedrijf ELC Gaming afgelopen jaar al met een mobiele truck: ‘Big Betty’. ELC Gaming is een zusterbedrijf van Esports Arena. Naast Betty beschikt het bedrijf ook over een fysieke locatie in Hamburg, Duitsland.