‘Augmented reality wordt belangrijk onderdeel van iPhone 8’

iPhone, smartphone

Apple en augmented reality. We horen er al nu al een tijdje veel geruchten over en CEO Tim Cook heeft zich er ook al meerdere keren over uitgelaten. Het laatste nieuws? Duizend medewerkers zouden er aan werken voor de iPhone 8 en Tim Cook noemt het net zo’n grote innovatie als smartphones. Het is dus inmiddels een publiek geheim dat Apple hier aan werkt. Maar dat moet snel voorbij zijn. Volgens Bloomberg moeten we de eerste AR-toepassingen namelijk terugzien in de iPhone 8.

Volgens Bloomberg heeft Apple een team samengesteld waarin de sterkste veteranen binnen de hardware en software-afdelingen van Apple samenwerken met diverse experts van buiten. In de groep zitten bijvoorbeeld mensen die werkten aan de HoloLens en de Oculus Rift, maar ook mensen die digitale effecten maken voor Hollywood.

Onder deze mensen zit bijvoorbeeld Mike Rockwell, die eerder de baas was over de hardware en nieuwe technologieën bij Dolby. Nu zou hij de baas zijn van het AR-team bij Apple. Fletcher Rothkopf is ook een lid van het team. Hij hielp bij het leiden van de groep die de Apple Watch ontwierp. Tomlinson Holman maakte THX, de standaard die populair werd dankzij LucasFilm, maar is nu ook onderdeel van de AR-groep bij Apple. Uit de 3D-wereld hebben we Cody White, die meewerkte aan Amazon Lumberyard.

Producten

Samen zouden zij werken aan diverse augmented reality-producten voor Apple. Hieronder valt een bril die je kunt verbinden met je iPhone, waarmee je films, kaarten en andere content kunt zien. Dat project zou echter nog verre van af zijn.

De eerste AR-diensten zien we waarschijnlijk terug in de iPhone 8 zelf. Allange tijd gaat het gerucht dat de iPhone 8 een speciale 3D-camera krijgt voor augmented-reality-toepassingen.

Eén van die functies waar Apple mee bezig is, is de mogelijkheid om een foto te maken en vervolgens de diepte van de gehele afbeelding of van specifieke objecten later aan te passen. Ook zou het mogelijk moeten worden om een object in een afbeelding te isoleren en deze 180 graden te draaien.

Een geheel andere functie zou dankzij augmented reality virtuele effecten en objecten op een persoon kunnen plakken. Een dergelijke dienst kennen we al van Snapchat. Dit is echter geen nieuw gerucht, afgelopen zomer ging het hier al over. Apple heeft tot nu toe niet willen reageren op dit verhaal.