Samsung stopt 9 miljard dollar in nieuwe iPhone

iPhone 8 concept

De Samsung Galaxy S8 werd vorige week na lang wachten onthuld en de eerste reacties op het toestel waren zeer positief. Dit toestel moet een hoop geld binnenbrengen voor het bedrijf, en ondertussen zijn de Zuid-Koreanen ook blij met de iPhone 8 die later dit jaar verwacht wordt. Dat zal volgens geruchten het eerste toestel zijn van Apple met een OLED-scherm en Samsung zal volgens bronnen de productie van dat scherm op zich nemen.

Volgens bronnen van de Zuid Koreaanse site The Investor is het bedrijf daarom nu bezig met de uitbreiding van de productielijn van deze schermen. Het bedrijf spendeert daar alleen dit jaar al 8,9 miljard dollar aan.

Na Apple volgen er meer

Als Apple zo’n keuze maakt zijn er veel fabrikanten die volgen, dus het zou goed kunnen dat Samsung na productie van de iPhone 8 nog meer vraag krijgt naar dit OLED-schermen. Volgens The Investor zijn er al Chinese fabrikanten, met Huawei voorop, die hun interesse uitgesproken hebben voor OLED – waardoor de vraag bij Samsung alleen maar zal groeien.

De Zuid-Koreanen produceeren nu 95 procent van alle schermen in de smartphonemarkt, waardoor het logisch is dat Apple (wederom) bij hen aanklopt voor de displays in de nieuwe iPhone. De productiecapaciteit is er en in het verleden werkte de twee bedrijven ook al vaak samen voor onderdelen van de iPhone.

Samsung Galaxy S8

Opvallend is dat Samsung zelf al jaren OLED-schermen gebruikt in de Galaxy-reeks, terwijl Apple nog altijd leunt op LCD-technologie die bij smartphones tegen zijn grenzen loopt. Het immense OLED-scherm in de Samsung Galaxy S8 werd vorige week bijvoorbeeld zeer positief ontvangen. Doordat er bijna geen randen om het scherm van het toestel zitten komt het echt het grote scherm echt tot zijn recht, zonder dat het toestel in omvang het gegroeid is.

Hoe het scherm van de iPhone 8 – die vermoedelijk in september gepresenteerd wordt- er uiteindelijk uit zal gaan zien is nog niet bekend.