Dit was het belangrijkste technieuws van dinsdag 4 april 2017

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Apple komt volgend jaar eindelijk met een nieuwe Mac Pro

Apple is in een interview heel open over hun Mac-producten voor professionals. Of eigenlijk: het gebrek daar aan op dit moment. Goed nieuws: er komt een nieuwe Mac Pro!
Lees verder op TechCrunch

Apple denkt na over Magic Keyboard met Touch Bar

Apple gaat de Touch Bar uit de nieuwe Macbook Pro misschien ook wel in een los toetsenbord (voor bijvoorbeeld de iMac) verwerken, blijkt uit een patent.
Lees verder op iCulture
hack Yahoo datalek

Nederland heeft veel last van Russische hackers

De AIVD had vorig jaar zijn handen vol aan digitale aanvallen vanuit Rusland. Dat schrijft de inlichtingendienst in zijn jaarverslag.
Lees verder op Numrush
Spotify

Nieuwe albums worden niet langer direct beschikbaar voor niet-betalende Spotify-abonnees

Heb je een gratis Spotify-abonnement? Dan kun je nieuwe albums van platenmaatschappij Universal pas twee weken na de release luisteren.
Lees verder op Numrush
Opvouwbare telefoon Samsung

Samsung komt pas in 2019 met een opvouwbare smartphone

Samsung heeft gezegd dat de introductie van opvouwbare smartphones wordt uitgesteld. Ze komen pas in 2019 en zeker nog niet dit jaar.
Lees verder op Tweakers

Trump zet handtekening onder omstreden nieuwe privacywet

De wet maakt het voor providers mogelijk om het surfgedrag van zijn klanten te verkopen, bijvoorbeeld voor gerichte advertenties.
Lees verder op Numrush
Tesla Model S

Tesla is nu meer waard dan Ford

Een mooie mijlpaal: Tesla is dankzij een goed eerste kwartaal maandag meer waard geworden dan de traditionele Amerikaanse autofabrikant Ford.
Lees verder op Recode

Onderzoek: Niet Google en Tesla, maar Ford en GM leiden ontwikkeling zelfrijdende auto

Wie denkt dat bedrijven als Google en Tesla voorop gaan in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto heeft het mis: het zijn de Amerikaanse autofabrikanten.
Lees verder op The Verge

McAfee komt weer los van Intel en krijgt zijn oude naam terug

In 2010 naam Intel beveiligingsbedrijf McAfee over en maakte er Intel Security van. Nu wordt het bedrijf weer zelfstandig. En krijgt het zijn oude naam terug.
Lees verder op TechCrunch
Uber

Uber breidt uit naar Eindhoven

Vanaf morgen kun je ook in Eindhoven een Uber bestellen. De taxidiensten begint daar morgen met het aanbieden van zijn diensten.
Lees verder op Numrush

Review Sonos Playbase

Vorige maand toonde Sonos de Playbase: een platte soundbar die je letterlijk onder je tv plaatst. The Verge probeerde hem uit en ziet wel wat tekortkomingen.
Lees verder op The Verge