De nieuwe elektrische Porsche van Steve McQueen is even snel als een Tesla

Drie Australische broers hebben een limited-edition Porsche die in 1971 bestuurd werd door acteur Steve McQueen in de film Le Mans omgetoverd in een elektrisch voertuig. De auto is nu bijna even snel als een Tesla, schrijft persbureau Bloomberg.

De auto gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2,5 seconden. Ter vergelijking: de Model S P100D van Tesla behaalde diezelfde snelheid in februari dit jaar nog binnen 2,28 seconden. De EVEX 910e, zoals de auto van McQueen heet, heeft verder een flinke actieradius. Op een acculading haalt hij 350 kilometer. In de originele film reed de auto nog op benzine.

Miljoen euro

De EVEX 910e moet door Kreisel Electric GmbH verkocht worden voor een miljoen euro. “Met de eerste elektrische Kreisel-auto die te koop is, gaat ons bedrijf een nieuwe fase in”, stelt Markus Kreisel. Hij is niet alleen de middelste broer, maar ook de directeur van het bedrijf.

De broers, Johann, Markus en Philipp, werken in een garage aan accu’s en drivetrains voor een nieuwe generatie aan elektrische auto’s, boten en vliegtuigen. Op beurzen zetten ze zichzelf neer als E-Mobility-maniakken.

Porsche 910

Helaas voor ons is de kans vrij klein dat we een omgebouwde versie in handen krijgen. Er zijn namelijk maar 35 frames van de originele Porsche 910 gemaakt, waardoor er dus een limiet zit aan wat de broers kunnen doen. Volgend jaar moet de productie van de elektrische variant beginnen.

Porsche 910 Porsche 910