Tesla presenteert elektrische vrachtwagen in september

Tesla gaat in september zijn elektrische vrachtwagen presenteren. Dat maakte de CEO van het bedrijf, Elon Musk, bekend via Twitter. Het was al langer bekend dat Tesla werkt aan een elektrische vrachtwagen. In juli 2016 publiceerde Musk deel twee van zijn ‘masterplan’, waarin hij zijn plannen voor elektrisch vervoer deelde.

Daarin schreef Musk dat Tesla al begonnen was aan de ontwikkeling van een vrachtwagen en een wagen voor stadsvervoer. Beide elektrische vervoersmiddelen zouden dit jaar gepresenteerd moeten worden. Musk gelooft dat de elektrische vrachtwagen de kosten voor vrachtvervoer omlaag gaat halen. Tegelijkertijd moet het besturen van een vrachtwagen ook veiliger worden.

Naast vrachtwagens en stadsvervoer werkt Tesla ook aan een pick-up, een auto met een laadbak. Musk zei via Twitter dat die binnen anderhalf tot twee jaar onthuld wordt.

Model 3

Tot slot maakte Elon Musk bekend dat Tesla de definitieve versie van de Model 3 in juli onthult. Een jaar geleden bracht het bedrijf de eerste plaatjes van de nieuwe elektrische auto naar buiten. Het ging echter om een voorlopig model, waar nog het een en ander aan zou kunnen veranderen. Waarschijnlijk brengt Tesla in juli alle informatie rondom de auto naar buiten, zoals de definitieve actieradius en prijs.

De Model 3 moet later dit jaar in productie gaan. Tesla verwacht in 2017 maximaal 200.000 stuks gemaakt te hebben. In 2018 moeten in totaal 500.000 auto’s van dit model van de band zijn gerold.