‘Gelekt document suggereert dat Apple werkt aan augmented reality-apparaat’

Een gelekt document suggereert dat Apple werkt aan een augmented reality-apparaat. Dat schrijft Gizmodo, dat beweert het document in handen te hebben. Het gaat om een overzicht van incidenten en ongevallen bij Apple. Het document is volgens Gizmodo per ongeluk naar medewerkers van het bedrijf gestuurd.

Hoewel het document weinig concreet is, is er volgens het techblog wel het een en ander af te leiden aan de omschrijvingen van incidenten. In één omschrijving staat dat een medewerker pijn in zijn oog had nadat hij werkte met een ‘nieuw prototype’. De pijn zou volgens hem ontstaan zijn nadat hij het prototype had gebruikt.

Een bron van Gizmodo suggereert dat dit ongeval te maken heeft met een augmented reality-product dat Apple aan het testen is. Het techblog schrijft dat dit prototype mogelijk een bril of een headset is. Dat Apple werkt aan augmented reality, werd al eerder vermoed. De CEO van het bedrijf, Tim Cook, zei in februari nog dat de technologie volgens hem net zo groot gaat worden als de smartphone.

Apple Watch

Een ander ongeval uit het rapport suggereert dat het Apple werkt aan het tracken van ski- en snowboardactiviteiten voor de Apple Watch.

Gizmodo heeft het betreffende document niet op zijn website gepubliceerd. Het techblog heeft Apple om een reactie gevraagd, maar nog geen antwoord ontvangen.