Google Home kan nu meerdere personen van elkaar onderscheiden

Google Home

Google Home, de speaker met de slimme assistent van Google, kan nu meerdere personen van elkaar onderscheiden. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt op zijn blog. Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen nu maximaal zes Google-accounts aan de Google Home koppelen.

Daardoor wordt de speaker een stuk persoonlijker. Google Assistent kan dan namelijk jouw persoonlijke agenda voorlezen, je favoriete muziek afspelen en rekening houden met allerlei andere persoonlijke voorkeuren. Daarvoor moet het apparaat ook jouw eigen stem leren kennen en die kunnen onderscheiden het stemgeluid van andere gebruikers.

Om dat werkend te krijgen moeten gebruikers tweemaal de woorden ‘Ok Google’ en ‘Hey Google’ uitspreken. De assistent analyseert jouw uitspraak en onthoudt bepaalde eigenschappen van jouw stem. Op die manier weet de speaker wie er aan het woord is als hij in het vervolg de woorden ‘Ok Google’ hoort.

Het koppelen van meerdere Google-accounts is nu alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, maar komt later ook naar het Verenigd Koninkrijk. Sinds deze maand is het apparaat ook daar te koop. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn de enige locaties waar de slimme speaker momenteel verkocht wordt.

Amazon Echo

Met de introductie van deze functie is Google eerder dan Amazon. Dat bedrijf zou naar verluidt ook werken aan stemherkenning voor zijn slimme speaker, de Amazon Echo. De technologie zou Voice ID heten, maar het is nog onduidelijk wanneer hij beschikbaar zou moeten komen.