Deze esports-muis geeft inzicht in hoe je hem gebruikt

Thermaltake Ventus X Plus

Volgens mij hoef ik niemand meer uit te leggen dat je met het verzamelen van data inzichten kunt krijgen die je anders niet krijgt. En daarom is het eigenlijk vreemd dat gaming-muizen nog niet standaard een heleboel gebruikersdata verzamelen, zodat je als gamer inzicht krijgt in hoe je je muis gebruikt. Iets waar ik natuurlijk niet over zou beginnen als er nu geen muis was die precies dat doet: de Thermaltake Ventus X Plus!

De muis houdt bij hoeveel afstand je aflegt, hoe snel je je muis beweegt, hoeveel je klikt en hoe vaak je hem optilt. Ook het aantal acties per minuut wordt bijgehouden. Deze data wordt vervolgens verstuurd naar een speciale app, waar binnen je je data in kunt zien en uiteraard grafiekjes kunt bekijken. Deze kun je vervolgens delen op social media.

Thermaltake Ventus X Plus

Misschien denk je nu op sarcastische wijze: goh, hoe hebben we ooit zonder gekund? Maar zeker voor professionele gamers kan deze data best wel interessant zijn. Het kan je bijvoorbeeld inzicht geven in of je minder snel muist als je moe bent of je doen realiseren dat je je muis wel erg vaak optilt. Ook is het voor gamers interessant om hun muisgedrag te vergelijken met dat van anderen.

Wat dat betreft kan het ook voor onderzoekers interessant zijn om eens te kijken of snellere muizers ook automatische betere esporters zijn.

De Thermaltake Ventus X Plus is te koop voor €54,90.