Snapchat voegt snaps zonder tijdslimiet en een Magic Eraser toe aan app

Snapchat

Snapchat heeft opnieuw een aantal nieuwe diensten toegevoegd aan zijn app. Zo kun je nu foto’s en video’s zonder tijdslimiet plaatsen. Daarnaast is er een slimme gum aan de app toegevoegd, waarmee je ongewenste zaken uit foto’s kunt halen. Dat schrijft Snapchat op zijn website.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om foto’s en video’s een tijdslimiet te geven tussen de 1 en 10 seconden. Met andere woorden: na 10 seconden verdwijnt je foto en kunnen kijkers hem niet meer zien.

Maar die tijdslimiet kan nu dus ook op oneindig worden gezet. De ontvanger of kijker kan de beelden dan zien tot het verhaal met een tik op het scherm doorgaat. Video’s kun je nu laten herhalen tot de kijker doortikt. Nadat er doorgetikt is, wordt de foto of video alsnog verwijderd.

Slimme gum

Ook is er een slimme gum toegevoegd aan de app, genaamd de Magic Eraser. Staat er een verkeersbord in beeld die je er liever uit hebt? Dan gum je hem gewoon weg. Dankzij een algoritme zie je vrijwel niet dat de foto is aangepast. Er ontstaat dus geen witte vlek op je foto.

Tot slot is het nu mogelijk om te tekenen met een aantal emoji. Je kunt bijvoorbeeld vormen maken met een hartje, een lachend gezicht, een vlam of een bloem.