Dit zijn de 100 leukste Instagramplekken van Nederland

Instagram

Instagram is hot! Dankzij de steeds beter wordende camera’s op onze smartphones en talloze filters en opties in Instagram fotograferen er wat op los. Maar waar kun je nu het beste gaan fotograferen? Waar maak je de mooiste foto’s? Daar kunnen tien top Instagrammers je bij helpen. Zij maakten namelijk Instahotspots.nl, met de 100 beste Instagramplekken van Nederland.

In de lijst staan bekende en onbekende plekken in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de Wagenwerkplaats in Amersfoort of een supermarkt op Strijp-S in Eindhoven. De tien Instagrammers brachten ieder een gebied in kaart aan de hand van tien locaties. Daardoor is niet heel Nederland meegenomen, maar zit er waarschijnlijk wel iets bij je in de buurt. De gebieden die in kaart zijn gebracht zijn: Groningen, ’t Gooi en Almere, Haarlem, Den Bosch, Enschede, Noord-Holland, Noord-Brabant, Den Haag, Rotterdam en Amersfoort.

Tips en trucs

Niet alleen ontdek je op de website toffe Instagramplekken, maar je kunt er ook tips vinden om je foto’s nog beter te maken. Bij de locaties op de website vertellen de Instagrammers bijvoorbeeld ook over standpunten, technieken en de momenten waarop foto’s gemaakt werden. Zo kun je zelf ontdekken hoe je een mooie en nog betere foto kunt maken. De foto’s van de Instagrammers werden overigens allemaal met dezelfde smartphone gemaakt: de Huawei P10.

Maar de tien Instagrammers organiseren de komende maanden ook een Instameet. Daarbij kun je een middag meelopen langs hun favoriete hotspots en die samen fotograferen. Patrick Smit (@groovypat) organiseert de eerste Instameet op zaterdag 20 mei op Texel.

Nieuwsgierig naar wat eerste tips van Patrick Smit? Die vind je bij onze zusterwebsite Vance.