Microsofts iMac-concurrent Surface Studio vanaf juni in Nederland te koop

De Surface Studio van Microsoft wordt op 15 juni beschikbaar in Nederland, schrijft Tweakers. De iMac-concurrent werd vorig jaar al aangekondigd, maar was tot nu toe niet hier verkrijgbaar. Goedkoop is de all-in-one echter niet: het goedkoopste model kost 3549 euro.

De Surface Studio heeft een 28-inch display die slechts 12,5 millimeter dik is. Net als bij een iMac is het scherm ook direct de gehele computer, een aparte kast of laptop zit er dus niet bij. Bovendien is het scherm een touchscreen dat 13,5 miljoen pixels kan tonen, 63 procent meer dan een 4K-display.

Interessant is verder dat je de computer via een scharnier kan laten zakken tot een hoek van 20 graden. Ideaal als je bijvoorbeeld aan het tekenen bent op het scherm met een stylus. Ook is het mogelijk om hem plat op de tafel neer te leggen.

Drie versies

De computer is in drie versies beschikbaar. De goedkoopste variant heeft 1TB aan opslag. Het middenmodel heeft meer RAM-geheugen dan de goedkopere versie en het beste model komt met 2TB aan opslag, nog meer RAM-geheugen en een betere graphics-kaart.

Alle versies werken samen met een Surface Dial, waarmee je bijvoorbeeld met draaibewegingen kunt scrollen. De Surface Dial moet je echter wel los kopen. Verder kun je een draadloos toetsenbord en een muis bij de Surface Studio krijgen.