Disney-baas ontkent hack Pirates of the Caribbean

Volgens Bob Iger, de CEO van Disney, is het bedrijf nooit gehackt. Eerder deze maand dreigden cybercriminelen een film van de studio online te zetten als er geen losgeld overgemaakt zou worden. Volgens Amerikaanse media ging het om Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

De hacker dreigde de film in segmenten van vijf minuten online te plaatsen, maar de studio weigerde dit te betalen en werkte met de FBI samen om er achter te komen wie verantwoordelijk is voor de hack.

In een interview donderdag met Yahoo Finance heeft Iger de dreigementen bevestigd, maar hij denkt dat de verantwoordelijke bluft. “Voor zover we weten zijn wij nooit gehackt. Er was een dreigement rond een hack of een gestolen film. We hebben besloten dat serieus te nemen, maar niet op de eisen in te gaan. Daarna is er niets meer gebeurd.”

De nieuwe Pirates of the Caribbean-film ging donderdag in Nederland in première.

Orange is the new black

Begin deze maand werd bekend dat een hackerscollectief, The Dark Overloard genaamd, tien afleveringen van Orange is the new black in handen had en ook losgeld eiste. Uiteindelijk werden de afleveringen online gezet, omdat eigenaar Netflix  geen geld overmaakte. Het hackerscollectief zei toen over meer filmmateriaal te beschikken, maar noemde geen titels.