Intel’s computer ter grootte van een creditcard is vanaf augustus te koop

Intel Compute Card

De Compute Card van Intel komt vanaf augustus op de markt, schrijft The Verge. Het apparaat is een kleine computer ter grootte van een creditcard, waar je weer andere apparaten op kunt aansluiten. De Compute Card werd al tijdens CES in januari aangekondigd.

Het idee is dat fabrikanten een slot in hun apparatuur kunnen bouwen, waar je de Compute Card inschuift. De pc sluit je aan met een USB-C-poort. De computer is vervolgens gemakkelijk te upgraden als dat nodig is.

Inmiddels zijn de eerste producten die gebruik gaan maken van de kleine computer aangekondigd. Zo maken Seneca en Foxconn kleine computers en LG stopt het apparaatje in monitoren om er een all-in-one van te maken. HP, Dell en Lenovo hebben ook een samenwerking met Intel gesloten, maar zij hebben nog geen producten aangekondigd.

Wat het apparaat precies moet gaan kosten, is niet duidelijk.