Elon Musk stapt uit Trumps adviesraad na terugtrekking klimaatakkoord Parijs

Tesla Elon Musk masterplan

Multi-ondernemer Elon Musk stapt uit Trumps adviesraad. Hij neemt deze beslissing nadat president Donald Trump gisteren aankondigde dat de VS zich terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Via Twitter liet de CEO van Tesla weten er ”alles aan te hebben gedaan om de president en het Witte Huis te adviseren.”

Musk was lid van het Strategic and Policy Forum, een adviesraad over het economische beleid van de president. De raad bestaat uit CEO’s van grote Amerikaanse bedrijven. Musk dreigde eerder al uit de raad te stappen als de Verenigde Staten zich uit het klimaatakkoord zouden terugtrekken. Eerder verdedigde hij zijn plekje in de adviesraad juist door te zeggen dat het de beste manier was om invloed uit te oefenen op het beleid van de president.

Andere leden

Ook Bob Iger, de CEO van The Walt Disney Company, liet weten zich terug te trekken uit Trumps adviesraad.

Persbureau Reuters schrijft dat enkele andere CEO’s hebben laten weten zich juist niet terug te trekken. Larry Fink (BlackRock) zegt het beleid van de president niet de onderschrijven, maar de adviesraad niet te verlaten. Mary Barra (General Motors) zegt dat haar bedrijf op deze manier kan blijven bijdragen aan gesprekken over het beleid van president Trump.