Hyperloop Hotel: vliegensvlug van hotel naar hotel

Inchecken in San Francisco, diezelfde avond uit eten in Seattle en uiteindelijk slapen in Portland. Klinkt als ingewikkeld, maar met het concept van het Hyperloop Hotel is het opeens niet ondenkbaar. In dit idee worden hotels met elkaar verbonden, zodat gasten via het gebouw vliegensvlug van stad naar stad kunnen reizen.

Dit concept is in de prijzen gevallen bij de Radical Innovation Award, een prijs om creatief groot denken te stimuleren. Het hotel is bedacht door Brandan Siebrecht, een student architectuur aan de University of Nevada. Hij bedacht dat dertien hotels met elkaar verbonden zouden moeten worden via de hyperloop. Met dit futuristische vervoersmiddel moeten in de toekomst mensen en goederen met ruim 1000 kilometer per uur vervoerd worden.

Inspiratie

Zo ver is het nog niet, maar het concept dat Elon Musk (Tesla, SpaceX) in 2012 de wereld in slingerde wordt inmiddels flink opgepakt. Onder meer studenten van de TU Delft willen van het transportmiddel werkelijkheid maken. Een concreet bouwwerk is er nog niet, maar het levert wel inspiratie op. Zo ook aan student Siebrecht, vertelt hij aan Business Insider.

Hoeveel een overnachtig in het Hyperloop Hotel zou kosten, weet hij nog niet. Maar de droom is dat gasten gebruik kunnen maken van het hyperloopnetwerk om binnen één dag meerdere grote steden te bezoeken. Of het ooit zover komt, is afwachten. Allereerst moet de technologie van de hyperloop verder ontwikkeld worden. Ondertussen mag Siebrecht de zelf geschatte kosten van 10 miljoen dollar per hotel bij elkaar gaan sparen.