Zien: Super Mario Bros. spelen in Central Park met augmented reality

Een jongeman in een blauwe overall springt op willekeurige momenten in de lucht terwijl hij langzaam door Central Park loopt. Het moet er raar uit hebben gezien voor andere bezoekers van het park in New York, maar Abhishek Singh was te druk om zich daar zorgen over te maken. Hij was degene in zijn Mario-kostuum op Goomba’s sprong, munten verzamelde en vuurballen afschoot dankzij een Fire Flower.

Singh had de Microsoft HoloLens op zijn hoofd om het originele eerste level van Super Mario Bros. te spelen. Dankzij augmented reality was het Central Park zijn speelveld, waarin hij uiteindelijk de vlaggenmast bereikte en in het kasteeltje zijn eigen vlag hees. Het level, dat hij zelf ontwikkelde, is helemaal compleet met de iconische muziek en plings! van elk muntje dat hij verzamelde.

Bekijk hieronder de video die hij maakte van zijn Super Mario-avontuur. Ongetwijfeld was het voor Singh nogal ongemakkelijk met zo’n grote HoloLens op je hoofd. Maar wellicht, als de HoloLens of een andere AR-bril ooit een stuk kleiner wordt, komt een digitale Mario onze fysieke wereld binnen. Achternagezeten door een horde Goomba’s. Springen maar!