‘Twitter werkt aan tool om kwetsende of misleidende berichten te melden’

Twitter

Twitter werkt aan een tool om kwetsende of misleidende berichten te melden. Dat melden twee anonieme bronnen aan The Washington Post. Met de feature moet misbruik van het platform tegengegaan worden. Het sociale medium krijgt veel kritiek over zich heen vanwege de hoeveelheid bots, die automatisch berichten versturen en het platform op andere manieren misbruiken.

Met een knop bij een tweet zou het in de toekomst mogelijk moeten worden om kwetsende berichten, berichten met misleidende inhoud of nepniuews te melden. Of die knop daadwerkelijk ooit komt, is nog onzeker. Volgens The Wall Street Journal bevindt het project zich nog in een testfase. Twitter wilde tegenover de krant niet bevestigen dat de tool in ontwikkeling is.

Eerder deze maand schreef Twitter in een blog over de stappen die het bedrijf wil nemen om nepnieuws en misinformatie tegen te gaan. Dat is belangrijk, want het sociale medium profileert zich als een toegangspoort tot andere media. Gebruikers volgen personen, kranten en andere bronnen tot informatie. Als die informatie niet klopt, is Twitter als doorgeefluik ook onbetrouwbaar.

Nieuwe tool

In de blog schrijft Twitter dat het bedrijf werkt ‘aan nieuwe tools’ om bots te bestrijden. Wat die nieuwe functies precies inhouden, maakt het bedrijf echter niet bekend. Het bedrijf wil ook maatregelen nemen om andere manieren van spammen tegen te gaan. Welke maatregelen dat precies zijn, wil het bedrijf niet bekend maken om misbruik te voorkomen.

De ontwikkeling van de nieuwe tool om tweets te melden zou volgens een bron van The Wall Street Journal langzaam gaan. Ook hierbij zou Twitter bang zijn dat gebruikers de tool misbruiken.