‘Snapchat neemt team aan achter startup dat beschermt tegen kopiëren van software door concurrenten’

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft het team aangenomen achter de startup Strong.Codes uit Zwitserland. Dat meldt Bloomberg. Deze startup maakte een tool die software beschermt, waardoor het voor concurrenten moeilijker wordt om die te kopiëren. Snap heeft flink last van concurrent Facebook, dat zijn functies kopieert en in eigen diensten beschikbaar maakt.

In februari berichtte Bloomberg dat Laurent Balmelli, de mede-oprichter en CEO van Strong.Codes, voor Snap aan de slag ging. Inmiddels werkt ook de rest van het vierkoppige team bij Snap, meldt een bron van Bloomberg. Uit LinkedIn-profielen blijkt dat de drie voormalig Strong.Codes-medewerkers inmiddels voor Snap werken. Een woordvoerder van Snap wilde tegenover Bloomberg echter niet reageren.

Snap ging in maart naar de beurs, maar daar gaat het niet goed met het bedrijf. De koers van het aandeel zakte deze week naar zijn laagste punt tot nu toe. Concurrent Facebook claimt ondertussen groot succes met zijn Stories-functie in Facebook, Instagram en WhatsApp. De functie, waarbij foto’s na 24 uur verdwijnen, is rechtstreeks gekopieerd van Snapchat.

In mei liet Evan Spiegel, CEO van Snap, nog merken dat dat hem niet deerde. “Als creatief bedrijf moet je het leuk vinden dat mensen je product kopiëren”, zei hij. “Maar dat Yahoo een zoekfunctie heeft, betekent nog niet dat het Google is.” Met het voormalig team van Strong.Codes ligt het voor de hand dat Snap het voor concurrenten toch moeilijker wil maken om functies te kopiëren.

De foto bij dit artikel is door Flickr-gebruiker Anthony Quintano beschikbaar gesteld onder Creative Commons BY 2.0.