Blogsite Medium koopt bedrijf achter ‘publieke chatapp’ Talkshow

Medium

Blogsite Medium heeft Talkshow Industries gekocht, het bedrijf achter de app Talkshow. Met de app konden gebruikers om min of meer publiekelijk gesprekken voeren. De app werd eind 2016, na een half jaar, echter alweer opgeheven. Daarna ging het bedrijf werken aan een nieuw product: Epidose, een app om podcasts te ontdekken.

De CEO van Talkshow, Michael Sippey, laat nu op Medium weten dat hij zich aansluit bij het blogplatform. Daarmee stopt de ontwikkeling van Episode en wordt het bedrijf Talkshow Industries opgeheven. Sippey gaat bij Medium aan de slag als strateeg voor nieuwe producten.

“Ik heb het geluk gehad om Medium de laatste jaren te mogen adviseren”, schrijft Sippey in zijn blog. “Dat ik me aansluit bij dit team en de kans krijg om [aan Medium] te werken voelt bijna als thuiskomen.”

Cruciaal punt

Begin dit jaar kondigde Medium aan vijftig medewerkers te ontslaan. Kort daarna lanceerde het bedrijf een abonnementsmodel. Medium lijkt zich op een punt te bevinden waar het zijn blogplatform moet ombouwen tot een succesvol en winstgevend bedrijf. “Dit onbekende terrein verkennen is erg spannend”, vervolgt Sippey. “De mogelijkheid die Medium heeft om een nieuw verdienmodel voor schrijfsels te ontwikkelen is zowel aanlokkelijk als belangrijk.”