Oculus toont eerste video van handschoenen voor virtual reality

Oculus, het virtualreality-bedrijf van Facebook, heeft een video gepubliceerd waarin het zijn handschoenen voor virtual reality laat zien. Eerder dit jaar maakte Mark Zuckerberg al via een bericht op Facebook openbaar dat het bedrijf werkt aan handschoenen voor virtual reality. De wearables moeten het mogelijk maken om in de virtuele wereld objecten op te pakken of andere acties met je handen of vingers uit te voeren.

Ook is de technologie nodig om mensen realistisch weer te geven in virtual reality. Oculus-programmeur Michael Abrash noemt dat de grootste voorwaarde om virtual reality door de massa te laten omarmen. Daarvoor moeten naast handen ook het gezicht, lichaam en de ogen van een gebruiker gevolgd worden.

In de onderstaande video zien we de handschoenen van Oculus voor het eerst in actie. De handschoenen zijn voorzien van reflectoren die het licht terugkaatsen in dezelfde richting als waar het vandaan kwam. Om het onderstaande resultaat te bereiken, zijn volgens Abrash echter ook ‘veel camera’s’ nodig.

Om handen in virtual reality goed na te bootsen, moeten externe camera’s de handbewegingen dus registreren. Praktisch is dat niet. Het is daarom dan ook waarschijnlijker dat Oculus toewerkt naar handschoenen die zonder extra camera’s gebruikt kunnen worden.