Google wil streamingsdiensten YouTube Red en Google Play Music samenvoegen

Youtube Red

Google wil de streamingsdiensten YouTube Red en Google Play Music samenvoegen. Dat heeft Lyor Cohen gezegd tijdens een panelsessie van de New Music Summit, meldt The Verge deze week. Cohen, die eerder aan het roer stond bij onder meer Warner Music, is sinds september 2016 in dienst bij YouTube om de relatie tussen het techbedrijf en de platenlabels te verbeteren.

Het samenvoegen van de twee diensten is volgens Cohen nodig om nieuwe klanten te bereiken. Google en YouTube bieden de twee betaalde streamingsdiensten nu apart aan. Google Play Music is vergelijkbaar met Spotify en Apple Music. Met YouTube Red kunnen gebruikers onder meer offline en zonder reclames YouTube-video’s bekijken. Laatstgenoemde dienst is nog niet beschikbaar in Nederland.

In landen waar beide diensten beschikbaar zijn, krijgen betalende gebruikers van Google Play Music ook toegang tot YouTube Red, en andersom. Google heeft regelmatig kritiek gekregen op dit verwarrende aanbod.

Verandering

Eerder dit jaar meldde The Verge ook al dat de teams die aan beide diensten werken, inmiddels zijn samengevoegd.  Wat Google exact van plan is met Google Play Music en YouTube Red, is nog niet bekend. In een reactie aan The Verge laat Google weten dat gebruikers ruim van tevoren op de hoogte worden gesteld als er iets gaat veranderen.