Is dit de iPhone 8? Nieuwe gelekte foto toont erg dunne schermranden en groot scherm

iPhone 8 lek Evan Blass

Terwijl de maanden voorbijtrekken in de richting van de onthulling van de iPhone 8, lekken er steeds meer foto’s en specificaties. En nu is er ook een foto gelekt door de bekende lekker Evan Blass. Op die afbeelding zien we het toestel in een vrij dikke hoes, maar is duidelijk dat de iPhone 8 erg dunne schermranden heeft en een erg groot scherm.

De dunne randen komen overeen met het eerder gelekte ontwerp in de broncode van Apple zelf. Daarbij wordt bijna de gehele voorkant van de nieuwe iPhone ingenomen door het scherm.

Home-knop verdwenen

De grote afwezige is verder de fysieke Home-knop. Niet geheel verrassend, want er zijn al langer geruchten dat deze knop met ingebouwde vingerafdrukscanner verdwijnt. De bedoeling is volgens de geruchten dat je inlogt met een gezichtsscan, genaamd Face ID.

Die scanner zou dieptes kunnen meten en gebruikmaken van infraroodlicht via de camera aan de voorkant. Voordeel daarvan is dat je je telefoon ook in het donker kunt ontgrendelen. Wel zo handig als je bijvoorbeeld aan het stappen bent en je moeder/vader/partner/etc. even wilt laten weten dat je later thuis bent.

In de camera aan achterkant zou een 3D-lasersysteem komen voor een betere autofocus en augmented reality, stellen de geruchten.

Video van dummy-toestel

Overigens is er ook een video verschenen van een dummy van de iPhone 8. De behuizing die je in het filmpje ziet is nagemaakt op basis van alle geruchten over het toestel.