‘iPhone 8 dempt geluid van notificaties automatisch als je naar het scherm kijkt’

iphone 8

De iPhone 8 komt dichterbij, dus gaat de geruchtenmolen steeds harder. Ook nu is er weer een gerucht over het nieuwste toestel van Apple, en een vrij interessante. Guilherme Rambo, een ontwikkelaar, is nog steeds door de HomePod-code die per ongeluk gelekt werd aan het struinen. En zijn laatste ontdekking is dat de 3D-sensor die op het apparaat zou komen, voor een interessante feature zou zorgen, meldt 9to5Mac.

Die sensor zou het namelijk kunnen detecteren of jij daadwerkelijk naar je telefoon kijkt of niet. Kijk je naar de telefoon, dan zou het toestel de geluiden van notificaties automatisch kunnen dempen. Referenties naar een dergelijke feature zouden in de firmware van de HomePod zijn, maar dat betekent natuurlijk niet per se dat het ook in de iPhone 8 komt. Maar de kans is zeer zeker aanwezig.

Nuttig

De functionaliteit op zich is erg nuttig. Als je je telefoon in je handen hebt en er actief naar kijkt, hoef je natuurlijk niet je keiharde Game of Thrones-ringtone te horen als iemand je belt. Dat had je zonder geluid ook al wel gezien. En hetzelfde geldt voor tal van notificaties.

Of de feature daadwerkelijk in de iPhone 8 komt, is afwachten. Maar Apple zou zich er zeker mee onderscheiden.